زوج درمانی

زوج درمانی در کلینیک مهر سپاهان

زوج درمانی یکی از کاربردی‌‌ترین روش‌‌‌های روان درمانی به شمار ‌می‌رود. در این روش روانشناس یا درمانگر همواره تلاش ‌می‌کند مشکلات و اختلافات بین زوجین را از طریق گفت و گو رفع کند. این روش درمانی برای زوجینی که قادر به حل اختلافات خود نیستند مفید ‌است. در ادامه با ما همراه باشید را در مورد مشاوره زوج درمانی و زوج درمانی هیجان مدار اطلاع پیدا کنید.

 

بررسی زوج درمانی

اگر شما و همسرتان دچار اختلافاتی هستید بهترین کار این است که به مشاوره زوج درمانی مراجعه کنید. با مراجعه به مشاور بدون تردید رابطه شما بهبود پیدا ‌می‌کند و ‌می‌توانید دوباره زندگی تان را سرشار از آرامش و عشق کنید. یک زوج درمان ‌می‌تواند راهکار‌هایی را به زوجین ارائه دهد که به مشکلات خود به صورت واقع بینانه نگاه کنند و به دنبال راه حلی مناسب برای حل مشکلات شان باشند.

مرکز مشاوره مهر سپاهان

مشاوره زوج درمان چه اهدافی را دنبال ‌می‌کند؟

در این جلسات مشاوره یک درمانگر به زوجینی که در رابطه عاطفی خود به مشکل جدی برخورده اند مشاوره لازم را ‌می‌دهد. از مهم‌‌ترین اهداف یک زوج درمان ‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

رفع مشکلات زوجین به صورت ریشه‌ای :

درمانگر در جلسات زوج درمانی به هر یک از زوجین تمرین‌‌‌هایی را ارائه ‌می‌دهد. بعد از انجام این تمرینات مشاور ‌می‌تواند به راحتی عواملی که باعث ایجاد مشکل در زندگی زن و شوهر شده است را شناسایی نماید.

افزایش عشق و صمیمیت بین زوجین :

افزایش عشق و صمیمیت در زندگی زناشویی جزو مهم‌‌ترین اصول به شمار ‌می‌رود. اگر شما جزو آن دسته از زوجینی ‌می‌باشید که با مشکلات زیادی روبرو هستید ولی تمایل دارید زندگی عاشقانه ای داشته باشید بهتر است برای افزایش میزان صمیمیت تان به مشاوره زوج درمانی مراجعه نمایید.

بهبود رابطه جنسی بین زوجین :

یکی دیگر از مهم‌‌ترین اهداف یک زوج درمان بهبود رابطه جنسی بین زوجین ‌است.

زوج درمانی

چه زمانی باید به مشاوره زوج درمان مراجعه کنیم ؟

اغلب زوجین در طی دوران زندگی مشترک خود دچار اختلافاتی ‌می‌شوند که این امر کاملا طبیعی است. در صورت مواجه با این شرایط در زندگی مشترک بهتر است در اسرع وقت به یک مشاور زوج درمان مراجعه شود. در صورت بروز شرایط زیر در زندگی زناشویی مراجعه به مشاوره زوج درمان ضروری است :

  •  بروز فاصله از یکدیگر
  • احساس تنهایی زوجین
  • تشدید اختلافات و تعارضات
  •  تشدید عادت‌‌‌های ارتباطی غلط
  •  بروز دلبستگی‌‌‌های نادرست نظیر استقلال شدید یا وابستگی شدید
  • عدم صمیمیت جنسی
  • نداشتن تمایل به برقراری رابطه جنسی
  • رها شدن از نظر عاطفی و جنسی از سوی همسر
  • به وجود آمدن مسائلی نظیر سوء استفاده، اعتیاد و خیانت
  • عدم توافق در زمینه مسائل اقتصادی و مالی
  • بروز نشانه‌‌‌های افسردگی و اضطراب در یکی از زوجین
  • تفاوت در زمینه فرزندپروری

مزیت‌‌‌های مراجعه به مشاوره زوج درمان

از مهم‌‌ترین مزایای مشاوره زوج درمانی ‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کشف دلیل اصلی مشکلات و اختلاف‌‌‌‌ها
  • بهبود مهارت‌‌‌های ارتباطی بین زوجین
  • ایجاد درک متقابل زوجین از یکدیگر
  • پذیرش یکدیگر
  • ترمیم رابطه جنسی
  •  ترمیم صمیمیت عاطفی بین زوجین
  • کاهش وابستگی شدید عاطفی
  • کاهش اجتناب عاطفی
  • ایجاد انعطاف پذیری در روابط زناشویی
  • بازیابی اعتماد از دست رفته بین زوجین
  • بهبود زندگی مشترک
  • یکی دیگر از مزایای مراجعه به مشاوره زوج درمان این است که وی ‌می‌تواند راهکار‌هایی را برای فراهم آوردن یک محیط امن به شما پیشنهاد دهد.

مشاوره زوج درمانی

بررسی روش‌‌‌های مختلف زوج درمانی

زوج درمانی دارای روش‌‌‌های درمانی مختلف است و مشاور با توجه به مشکلی که زوجین با یکدیگر دارند روش درمانی مناسبی را برای آن‌‌‌‌ها انتخاب ‌می‌کند. از مهم‌‌ترین و کاربردی‌‌ترین روش‌‌‌های زوج درمانی ‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

زوج درمانی رفتاری یکپارچه :

در این روش مشاور عملکرد زوجین را به صورت انفرادی مورد بررسی قرار ‌می‌دهد. بعد از شناسایی رفتار‌های منفی و مثبت زوجین روان درمان تلاش ‌می‌کند که رفتار‌های منفی را کاهش ‌می‌دهد و به کمک افزایش رفتار‌های مثبت به بهبود روابط زناشویی کمک کند.

روش درمانی رفتاری – شناختی :

به این روش (CBT) نیز گفته ‌می‌شود. به کمک روش زوج درمانی رفتاری – شناختی مشاور روی رفتار یکی از زوجین که تغییر کرده است تمرکز ‌می‌کند. در این روش درمانی الگو‌های تفکر منفی موجود در رابطه شناسایی ‌می‌شوند و مشاور همواره سعی ‌می‌کند که با ارائه راهکار این الگو‌های تفکر منفی را از بین ببرد. این روش زوج درمانی شامل سه مرحله مختلف ارزیابی، بازخورد و درمان ‌است.

زوج درمانی هیجان مدار (EFT) :

این روش زوج درمانی بر پایه عاطفه یا هیجان، تفکر و شناخت استوار است. روش زوج درمانی هیجان مدار تفکر و هیجان را وابسته به یکدیگر ‌می‌داند. به کمک این روش درمانی زوجین روی هیجانات سازنده و مثبت خود تمرکز ‌می‌کنند. در نتیجه ‌می‌توانند انگیزه و دلایل لازم برای ارتباط با یکدیگر را پیدا کنند و به بازسازی عواطف و هیجانات گذشته خود بپردازند و رابطه زناشویی خود را بهبود بخشند.

روش درمانی ساختاری :

در برخی از موارد تغییرات زندگی باعث ‌می‌شود تا زوجین با یکدیگر ناسازگار شوند. در این شرایط از زوج درمانی ساختاری برای حل مشکلات و اختلافات زناشویی استفاده ‌می‌شود. زوج درمان به کمک این روش درمانی به زوجین کمک ‌می‌کند که رفتار‌های صحیح و مناسب را جایگزین رفتار‌های منفی و نادرست نمایند.

روش درمانی گاتمن :

زوج درمانی گاتمن یکی از متداول‌‌ترین روش‌‌‌های درمانی محسوب ‌می‌شود. به کمک این روش همواره سعی ‌می‌شود درک متقابل و صمیمیت بین زوجین افزایش پیدا کند. تمرکز اصلی این روش روی موارد زیر است :

  • افزایش احترام متقابل بین زوجین
  • افزایش درک متقابل
  • پر کردن خلاء‌‌‌هایی که در زندگی زناشویی وجود دارند.
  • ایجاد نزدیکی بین زوجین
  • ایجاد آرامش بین زوجین در صورت وجود مجادله بین آن‌‌‌‌ها

زوج درمانی هیجان مدار

بررسی جلسه‌‌‌های زوج درمانی و تعداد جلسات مشاوره

در جلسات زوج درمانی مشاور طبق مراحل زیر پیش ‌می‌رود :

  1. ابتدا مشاور زوج درمان روی مشکلات زوجین تمرکز و کنکاش لازم را ‌می‌کند. برای شناسایی مشکلات بین زن و شوهر روان درمان از تست‌‌‌های مربوط به زوج درمانی استفاده ‌می‌کند. به کمک این تست‌‌‌‌ها ‌می‌توان مشکلاتی نظیر خیانت، اعتیاد، مشکلات جنسی، مشکلات اقتصادی و … را در زندگی زناشویی به راحتی تشخیص داد.
  2. در این مرحله بعد از شناسایی مشکلات و اختلافات زناشویی روان درمان از روش درمانی مناسب استفاده ‌می‌کند. جلسه‌‌‌های زوج درمانی باید با حضور هر یک زوجین و درمانگر تشکیل شود.
  3. بعد از انتخاب روش درمانی مناسب روان درمان راهکار‌های مناسبی را برای کاهش مشکلات و اختلافات به زوجین ارائه ‌می‌دهد.
  4. در این مرحله راهکار‌های ن‌هایی درمانی تعیین ‌می‌شوند و این راهکارها در اختیار زوجین قرار داده ‌می‌شوند. شایان ذکر است که در صورتی که زوجین با مشاور همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند بعد از مدتی رابطه زناشویی آن‌‌‌‌ها بهبود پیدا ‌می‌کند و آرامش و امنیت دوباره به رابطه آن‌‌‌‌ها باز ‌می‌گردد.
  5. تعداد جلسات زوج درمانی با توجه به نوع مشکل و اختلافات متغیر است.

بررسی ویژگی‌‌‌های مشاور زوج درمان

از مهم‌‌ترین ویژگی‌‌‌های یک مشاور زوج درمان ‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. یک زوج درمان با تجربه باید بتواند به خوبی با زوجین برقرار کند.
  2. درمانگری با تجربه است که بتواند در جلسات اولیه مشکلات و اختلافات بین زن و شوهر را به راحتی تشخیص دهد.
  3. زوج درمان خوب سهم زیادی در بهبود رابطه زناشویی دارد.
  4. گشودگی و انعطاف پذیری از مهم‌‌ترین ویژگی‌‌‌های یک مشاور زوج درمان ‌است.
  5. مشاوره زوج درمانی باید بتواند روش درمانی مناسبی را برای حل مشکلات زناشویی پیدا کند.
  6. زوج درمان باید با بیماران خود ارتباط صادقانه و صمی‌می‌را برقرار کند.

سخن پایانی :

در هر دوره از زناشویی ممکن است زوجین نیاز داشته باشند که برای حل مشکلات خود به مشاوره زوج درمانی مراجعه نمایند و با روش‌هایی مثل زوج درمانی هیجان مدار به بهبود رابطه خود کمک کنند. با شرکت در این جلسات مشاوره زوجین ‌می‌توانند با نیاز‌های عاطفی، جنسی و … یکدیگر آشنا شوند. در این جلسات همچنین زوجین با افکار یکدیگر آشنا ‌می‌شوند و درک متقابلی از یکدیگر خواهند داشت.

در صورتی که شما در زندگی زناشویی تان به مشکل جزئی یا جدی برخورده اید بهتر است در اسرع وقت به بهترین مرکز مشاوره زوج درمانی مراجعه کنید. در محیط امن جلسه‌‌‌های مشاوره شما ‌می‌توانید با همسر خود به راحتی صحبت کنید و با رفع مشکلات و تفاوت‌‌‌‌ها از بروز اختلافات جدی تر پیشگیری نمایید. 

سوالات متداول:

تعداد جلسات زوج درمانی با توجه به نوع مشکل و شدت اختلافات بین زوجین تعیین ‌می‌شود. در روابط اغلب زوجین بعد از چند جلسه درمانی ‌می‌توان تغییرات را به وضوح تشخیص داد.

زوج درمان باید باتجربه باشد و بتواند مشکلات زناشویی را به خوبی تشخیص دهد.

 به کمک زوج درمانی هیجان مدار هر یک از زوجین ‌می‌توانند روی هیجانات مثبت خود تمرکز نمایند. در نتیجه زوجین ‌می‌توانند به راحتی انگیزه لازم را برای داشتن یک ارتباط عاشقانه با یکدیگر پیدا نمایند.

از مهم‌‌ترین و کاربردی روش‌‌‌های زوج درمانی ‌می‌توان به زوج درمانی رفتاری یکپارچه، هیجان مدار، روش درمانی رفتاری – شناختی ، ساختاری و روش درمانی گاتمن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.